Visualització d'imatges amb RAIMViewer

From SaniWiki.cat
Jump to: navigation, search

Amb el nou visor RAIMViewer hi ha una sèrie de dubtes. En podeu trobar una informació completa aquí.

A continuació podeu llegir alguns consells.

Passar d'una a una altra imatge (o radiografia)

Un dels dubtes (a la reunió que vam tenir els de l'HCI) era de com passar d'una a la següent radiografia. Ben senzill: prement F5. No hi ha una combinació de tecles per tal de veure l'anterior (llàstima!). Això és degut a que cada radiografia simple (per exemple: dels genolls, o front i perfil de tòrax) és considerada, erròniament, com una sèrie o instància. Per passar d'una imatge a la següent d'una sèrie (TAC, RMN) llavors sí que podeu utilitzar les tecles de les fletxes (esquerra o amunt per l'anterior imatge, o avall o dreta per la següent imatge).

Alternativament si hi han moltes sèries, poseu el cursor del ratolí abaix de tot. Llavors es presentaran les miniatures de les sèries i per veure'n una de concreta podeu cliqueu la miniatura i arrossegueu-la amunt, fora de la quadrícula inferior (en direcció cap al centre de la pantalla), deixeu d'arrossegar-la. Llavors se substituirà la imatge.

Recordeu que per passar a la quadrícula amb totes les imatges (instàncies) el més ràpid és prémer Ctrl-S.

Mirant els detalls d'una imatge (o radiografia)

Quan es visualitza una imatge, aquesta s'ajusta a la mida de la finestra. Però les imatges tenen més detall. Per això a vegades es convenient ampliar la imatge. Utilitzant alguna de les ordres del menú que es desplega clicant el botó amb la lupa (de la barra d'ordres de dalt de la finestra).

Per fer-ho (a més de la Zoom in o Magnifying glass) utilitzem (o podem utilitzar) el Zoom 1:1, com bé sabeu (així s'obté el màxim detall). El que no està documentat és com poder veure parts de la radiografia que no queden al centre (un tros del centre, com potser heu comprovat, és el que sols es veu després d'efectuar l'ordre d'ampliació a 1:1).

Per a fer-ho cal arrossegar el ratolí (en el sentit que ens interessi) mantenint premut el "botó" de la rodeta del ratoli (però sense girar la rodeta). Si en prémer el botó de la rodeta, aquest no fa el clic-clac és que està espatllat el botó.

Imprimir una imatge

Per tal d'estalviar tinta, és aconsellable invertir els grisos (canvi de blanc per negre, negre per blanc...). Per fer-ho cliqueu el segon botó de la barra d'ordres de dalt de la finestra.