HCI:Epicrisis

De SaniWiki.cat
Salta a: navegació, cerca


Prioritat: Alta  Estat: En discussió

L'epicrisi és un resum en text lliure d'un procés, no caldria que fos gaire llarg i optatiu (segons la importància del procés al qual fa referència, així no tindria sentit en una amigdalitis, però sí en una neoplàsia de mama, on hi figuraria un breu resum amb els tractaments que se li han fet al pacient).

Exemples

Espondiloartrosi cervical Afectació del forat de conjunció C5C6, havent presentat una raquiàlgia el 2010.
Malaltia per VIH 1990: Seropositiu. 2000: Diagnosticat per tbc pulmonar.
Fibril·lació paroxística crònica Desestimat el tractament amb Sintrom per múltiples caigudes.

Justificació

Situar-se en la malaltia, ràpidament: tant per al metge de família que l'atent habitualment, com pels altres especialistes (principalment d'urgències)

Facilitar la creació d'informes predissenyats, a continuació de l'enunciat del procés, quan es fa una interconsulta o una derivació ja sigui entre especialistes de la nostra entitat, a d'altres o a petició del pacient.

Implementació

El text per tal de ser visible s'ha de situar immediatament per sota del títol del procés (en desplegar-ne el contingut amb la icona amb el signe +), i identificat amb una icona suggerent.

[Informàticament i potser per tal de que quedi sempre en primer lloc, potser caldria assignar una data futura, per exemple 1/1/2100. Una millor opció seria que quedés anotada la data de modificació de l'epicrisi, però que continués sempre en primer lloc]

Ha de ser com un curs clínic especial, que es podés modificar sempre, a diferència dels cursos clínics habituals que no es poden modificar passades les 24h.

L'ús de les epicrisis ha de ser voluntari, però es podria incentivar l'ús en aquells problemes que tinguin un nombre elevat de cursos clínics.

Discussió

Una epicrisi només per AP?

Si responem negativament a l'anterior pregunta: una epicrisi per especialitat o una de comuna?.

Si responem afirmativament a l'anterior: que l'epicrisi sigui visible de forma prederminada (però no exclusivament) només per l'especialitat?

Simulació

Visualització en desplegar un problema (observeu que la data de l'actualització de l'epicrisi és posterior a la data de l'últim curs clínic):

Epicrisis1.jpg

Visualització en prémer el botó de les epicrisis:

Epicrisis2.jpg